Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels
Wasmiddel zonder parfum voorkomt allergie

Wasmiddel zonder parfum

Parfumvrij wasmiddel voor lekker geurend wasgoed zonder allergie, huidirritatie en overweldigende geuren

Veroorzaakt parfum huidirritatie en allergie? Kan ik wassen zonder parfum? Kan ik voorkomen dat mijn wasgoed zo sterk geurt na het wassen? Het antwoord is ja! Op deze pagina leggen we uit waarom je beter met wasmiddel zonder parfum kunt wassen zonder dat je was een lekkere geur mist.

Waarom een wasmiddel zonder parfum gebruiken?

Allereerst geven de meeste wasmiddelen je wasgoed een zeer sterke geur. Daarnaast loop je bij veel wasmiddelen het risico een allergie te ontwikkelen. Dit komt in veel gevallen door het gebruik van parfums in deze wasmiddelen. Door middel van deze chemische geurstoffen geven fabrikanten op een goedkope manier een sterke geur aan het wasmiddel en wasgoed. Echter zijn het juist deze chemische stoffen die in veel gevallen een irriterende werking op de huid hebben. Uiteindelijk kan dit leiden tot een allergie of eczeem. Gebruik daarom altijd een wasmiddel zonder parfum of een wasmiddel met natuurlijke etherische oliƫn zoals het wasmiddel van Pipper.

Wasmiddel zonder parfum voorkomt allergie en irritatie

1 op 50 mensen reageert allergisch op parfum

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 50 mensen allergisch reageert op parfum. En dat de allergische reactie bij vrouwen twee keer zo vaak voorkomt als bij mannen. In dit onderzoek deden 3.100 volwassenen uit 5 landen mee aan een zogenaamde patchtest. Hierbij werden verschillende ingrediƫnten op de rug van de deelnemers geplakt. Vervolgens werd gekeken in hoeverre deze ingrediƫnten een allergische reactie op de huid hadden veroorzaakt, bijvoorbeeld jeuk, rode uitslag, zwelling.

Veel mensen kiezen voor parfumvrije producten

Ook werden 12.000 mensen tijdens het onderzoek geĆÆnterviewd over het gebruik van cosmetica. Daarvan gaf 37% aan parfum te vermijden in producten die hun huid raakt. Steeds meer mensen zien de risicoā€™s die chemische parfums met zich mee brengen. En kiezen voor een veiliger alternatief. Kies voor een hypoallergeen wasmiddel om zeker te zijn dat jouw wasmiddel geen allergenen bevat. Een goed voorbeeld is het wasmiddel van Pipper.

Parfumvrij wasmiddel ook belangrijk als je niet allergisch bent

Waarom is parfumvrij wasmiddel belangrijk als je niet allergisch bent?

Wij adviseren om altijd chemische geurstoffen te vermijden. Zelfs als je op dit moment niet allergisch bent voor deze parfums. Het kan namelijk zijn dat je van de ene op de andere dag allergisch wordt. Hoewel je er nu niks van voelt, kan het zijn dat deze stoffen een irriterende effect op je huid hebben. Je kunt dit vergelijken met een emmer. Elke keer als je met een ingrediƫnt in aanraking komt vult de emmer zich. Op een gegeven moment is de emmer vol en ben je allergisch. Helaas blijft dit meestal je hele leven zo. De grootte van de emmer is voor iedere persoon anders. Daarom kun je niet inschatten of en wanneer je een allergie zult krijgen. Lees voor meer informatie onze blogpost over wasmiddel allergie.

Maar wat is parfum eigenlijk?

Een parfum bestaat vaak niet uit Ć©Ć©n geurstof, maar uit een combinatie van geurstoffen. Deze stoffen worden gemengd om tot de uiteindelijke geur te komen. Je hebt synthetische en natuurlijke geurstoffen.

Synthetische geurstoffen

Deze chemische stoffen worden door de mens gemaakt. Vaak zijn de ingrediƫnten afkomstig uit aardolie. Een synthetische geurstof heeft over het algemeen een sterkere geur dan een natuurlijke geurstof. Hierdoor blijft de geur ook langer aanwezig in je wasgoed. Echter zijn chemische geurstoffen in veel gevallen bekende allergenen. Dit houdt in dat ze allergie veroorzaken.

Natuurlijke geurstoffen

Deze geurstoffen worden uit natuurlijke bronnen gehaald, bijvoorbeeld kruiden, planten en specerijen. Een bekend voorbeeld zijn etherische oliƫn. Deze oliƫn worden gewonnen uit bloemen en vruchten. Doordat deze stoffen van natuurlijke bron zijn, zijn ze zachter voor je huid. In de meeste gevallen veroorzaken deze geurstoffen geen allergische reactie.

Hoe weet ik of mijn wasmiddel zonder parfum is?

Fabrikanten moeten op het etiket van wasmiddel vermelden of er parfum in zit. Vaak worden de woorden als parfum, aroma, perfume of fragrance gebruikt. De meest voorkomende bekende allergenen onder de parfums hebben we onderaan deze pagina opgenomen. Probeer deze altijd te vermijden, zo weet je zeker dat je parfumvrij wasmiddel koopt.

  Hoe kan ik mijn was lekker laten ruiken zonder parfum?

  Om je wasgoed toch lekker fris en met een lekkere geur uit de wasmachine te halen raden wij een wasmiddel met etherische oliƫn aan. Deze natuurlijke geurstoffen zijn zacht voor je huid en hebben in de meeste gevallen geen of een sterk mindere allergische werking. Let erop dat er gebruik is gemaakt van food-grade etherische oliƫn. Dit is de puurste vorm van natuurlijke geurolie die er bestaat. Zo puur dat je het zou kunnen eten. Het wasmiddel van Pipper wordt met deze hoogste kwaliteit etherische oliƫn gemaakt.
  Zo ruikt je was toch lekker fris en gebruik je een parfumvrij wasmiddel.

   

  Tips voor een frisse was zonder parfum

  • Vermijd wasmiddelen met chemische geurstoffen
   Gebruik geen wasmiddelen met synthetische geurstoffen. Je herkent deze stoffen door de sterke geur. Ook staan de geurstoffen altijd vermeld op het etiket.
  • Gebruik een hypoallergeen wasmiddel
   Wil je zeker zijn dat je geen allergie in huis haalt? Gebruik dan altijd een hypoallergeen wasmiddel. Dit houdt in dat dit product vrij is van alle bekende allergenen. Een voorbeeld hiervan is het wasmiddel van Pipper.
  • Gebruik een wasmiddel met etherische olie
   Wil je wassen met een parfumvrij wasmiddel en toch je was een zachte geur geven? Gebruik dan een wasmiddel met natuurlijk etherische oliƫn.
  • Bescherm je kinderen voor parfums
   Kinderen en babies zijn nog gevoeliger voor irriterende stoffen dan volwassenen. Was daarom altijd je babykleertjes en kinderkleding met een wasmiddel zonder parfum.
  • Droog je was buiten
   Door je was buiten te drogen voorkom dat je was minder fris gaat ruiken terwijl het droogt.

  Voorkom allergie door wasmiddel zonder parfum

  Kortom veel wasmiddelen bevatten synthetische geurstoffen die een allergie kunnen veroorzaken. Vermijd daarom deze producten, ook als je nog geen allergie hebt. Je kunt een hypoallergeen wasmiddel gebruiken om zeker te zijn dat jouw wasmiddel geen allergenen bevat. Wil je toch een zachte frisse geur aan je wasgoed? Gebruik dan een wasmiddel met natuurlijke etherische oliƫn. Een goed voorbeeld is het gecertificeerd hypoallergeen wasmiddel van Pipper met frisse etherische oliƫn.

  Onze andere parfumvrije producten

  Wassen en poetsen zonder parfum voor het schoonste resultaat.
  Geen schade aan de natuur en veilig voor iedereen!

  Meest voorkomende parfum allergenen

  Probeer deze parfums te vermijden. Ze staan er om bekend allergie te veroorzaken.

  • alpha-isomethyl ionone
  • amyl cinnamal
  • amylcinnamyl alcohol
  • anise alcohol
  • benzyl alcohol
  • benzyl benzoate
  • benzyl cinnamate
  • butylphenyl methylpropional
  • cinnamal
  • citral
  • citronellol
  • cinnamyl alcohol
  • coumarin
  • eugenol
  • geraniol
  • farnesol
  • hexyl cinnamal
  • hydroxycitronellal
  • hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde
  • isoeugenol
  • limonene
  • linalool
  • methyl 2-octynoate
  • oakmoss (Evernia Prunastri)
  • treemoss (Evernia Furfuracea)

  Bron: Prevalence of fragrance contact allergy in the general population of five European countries ā€“ a cross sectional study, British Journal of Dermatology