Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels

Wasmiddel zonder eczeem

Pipper beschermt tegen de irritatie en jeuk door eczeem.

Ons natuurlijk wasmiddel maakt krachtig schoon en is speciaal ontwikkeld voor de huid met eczeem. Zo voorkomt Pipper jeuk, irritatie, bultjes en droge huid. Zacht, mild en lekkere geur door het gebruik van natuurlijke etherische oliƫn.

 • Vrij van parfum, kleurstof en allergenen
 • Hypoallergeen gecertificeerd
 • Zacht geurend en kracht schoon

Zacht voor eczeem en natuur

Pipper werkt samen met jou aan een schone en veilige wereld.

Wij zijn eerlijk over onze ingrediĆ«nten. Zo hoef jij je niet druk te maken of jouw wasmiddel eczeem veroorzaakt. Ons natuurlijk wasmiddel is altijd vrij van bekende allergenen en chemicaliĆ«n. Zo is jouw was zacht voor jouw huid en voor de natuur. Geen stress, relax…

 • Hypoallergene ingrediĆ«nten
 • Geen chemicaliĆ«n
 • Gezond thuis

Krachtig wasmiddel zonder eczeem

Ananas is een bron van super krachtige enzymen en natuurlijke zuren.

Pipper haalt deze hypoallergene stoffen uit de ananas met een zelf ontwikkelde technologie. Door de superkracht uit ananas is Pipper bewezen Ć©Ć©n van de krachtigste wasmiddelen zonder eczeem te veroorzaken.

 • Superkracht uit ananas
 • Unieke anti-allergische technologie
 • Natuurlijke hypoallergene ingrediĆ«nten

Onze hypoallergene producten

Wassen en poetsen met ananas zonder eczeem.
Zacht voor jouw huid en onze natuur!

Wat is waseczeem? Eczeem door wasmiddel

Was eczeem is een vorm van allergisch contacteczeem dat wordt veroorzaakt door wasmiddelen. Het kan ook veroorzaakt worden door wasverzachters, afwasmiddelen of andere schoonmaakmiddelen. Vaak ontwikkelt eczeem zich op zeer jonge leeftijd bij babyā€™s of kleine kinderen. Eczeem kan ook pas op latere leeftijd zich op eens voordoen. Het blijft toch vaak nog onduidelijk waarom sommigen eczeem ontwikkelen en anderen niet. Wel lijkt erfelijkheid een belangrijke rol te spelen bij het ontstaan van eczeem. Juiste behandeling van eczeem en het gebruik van hypoallergene middelen kan de last van aanzienlijk verminderen.

Wat is eczeem?

Eczeem is een verzamelnaam voor een groep huidaandoeningen die leiden tot een combinatie van rode, droge, jeukende huid met bijvoorbeeld blaasjes, korstvorming of vochtafscheiding. Er zijn verschillende vormen van eczeem:

 • Atopische dermatitis of atopisch eczeem
  Dit is de meest voorkomende vorm van eczeem bij kinderen. Vaak gaat deze vorm samen met erfelijke allergiƫn of asthma. Het vooroorzaakt een droge jeukerige huid in vooral de ellebogen en knieholten. Soms lijkt de eczeem te verbeteren maar komt later weer terug.
 • Allergisch contacteczeem of contacteczeem
  Deze vorm wordt vooroorzaakt door blootstelling aan allergenen in producten die we dagelijks gebruiken zoals wasmiddel, wasverzachter, handzeep, deodorant of parfum.
 • Ortho-ergisch contacteczeem
  Dit type eczeem wordt meestal vooroorzaakt door overmatig handen wassen. Onze handen hebben een natuurlijke beschermlaag. Door overmatig handen wassen verdwijnt deze beschermlaag en kunnen irriterende stoffen makkelijker het lichaam binnenkomen en eczeem veroorzaken.

Waaraan is eczeem te herkennen?

Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen na en droog eczeem. Bij nat eczeem is de huid vochtig door vochtafscheiding. Bij droog eczeem is de huid juist zeer droog en ontstaat schilfering van de huid. Over het algemeen zien we bij eczeem vaak de volgende symptomen:

 • Jeukende huid, soms hevige jeuk
 • Rode, gezwollen en warme huid
 • Schilfers en schilferige huid
 • Jeukende rode bultjes
 • Kloofjes in de huid
 • Korstjes op de huid
 • Vocht gevulde blaasjes op de huid

Hoe ontstaat eczeem?

Eczeem is een vorm van allergie. Het wordt veroorzaakt door een overreactie van het afweersysteem. Deze overreactie richt zich op bepaalde stoffen die in aanraking komen met je huid of die je eet en drinkt. Contacteczeem ontstaat door een heftige reactie op stoffen die in aanraking komen met je huid, denk hierbij aan wasmiddelen, wasverzachters en handzeep.

Meestal ontstaat eczeem op jonge leeftijd. Hierbij speelt erfelijke aanleg een belangrijke rol. Contacteczeem kan ook op latere leeftijd ontstaan. Het is echter nog onduidelijk waarom mensen ook op latere leeftijd eczeem ontwikkelen. Wel is duidelijk dat eczeem vaker voorkomt bij mensen met asthma en hooikoorts.

Wat te doen bij eczeem?

Welk type eczeem je ook hebt, het belangrijkste is om er achter te komen wat eczeem veroorzaakt. Welke producten die je dagelijks gebruikt irriteren jouw huid? Dit is voor iedere persoon anders. Wanneer je weet welke producten jouw huid irriteren kun je voorkomen deze te gebruiken.

Eczeem ontstaat eerder op een droge huid. Voorkom daarom dat je huid droog wordt. Ook het gebruik van een vochtinbrenger zoals Vaseline kan helpen om de natuurlijke barriĆØre van je huid te herstellen. Dit legt een soort beschermlaag op je huid. Hierdoor komen irriterende stoffen minder makkelijk in je huid terecht. Ook verliest je huid op deze manier minder vocht.

Eczeem door wasmiddel en wasverzachter, waseczeem

Vaak speelt het gebruik van wasmiddel en wasverzachter een grote rol in het ontstaan van contacteczeem. We noemen dit ook wel waseczeem. Deze vorm van eczeem wordt veroorzaakt door de allergenen in wasmiddelen, denk bijvoorbeeld aan conserveringsmiddelen en parfums. Dit kan ontstaan doordat je wasmiddel op je handen krijgt tijdens de handwas. Maar ook blijft er altijd resten van wasmiddel en wasverzachter achter in je kleding na het wassen. Zo kom je altijd in direct contact met je wasmiddel en wasverzachter wanneer je je kleding draagt of in bed ligt.

Ook babyā€™s kunnen al op jonge leeftijd waseczeem ontwikkelen. Vaak lopen ze dit op door contact met babykleding en linnengoed. Het eczeem ontstaat dan op de plekken waar ze in contact zijn geweest. Ook kan eczeem ontstaan door contact met de kleding van de ouders. Zo hebben babyā€™s vaak eczeem op de wangen door het dragen van de baby tegen de borst.

Traditionele wasmiddelen en wasverzachters bevatten vaak allergenen, zoals chemische stoffen en parfums, die eczeem kunnen veroorzaken. Deze stoffen zorgen er voor dat je was op een goedkope manier schoon wordt en lekker reukt. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer hypoallergene wasmiddel en wasverzachters. Deze producten worden vaak op basis van natuurlijke ingrediƫnten geproduceerd en zijn vrij van bekende allergenen. Doordat deze wasmiddelen geen allergenen bevatten ontstaat er minder huidirritatie en allergische reactie.

Tips voor het wassen van je kleding met eczeem

 • Gebruik altijd een hypoallergeen wasmiddel en hypoallergene wasverzachter
  Bij eczeem is het verstandig een hypoallergeen wasmiddel en hypoallergeen wasverzachter te gebruiken. Onze wasmiddel en wasverzachter zijn allebei hypoallergeen, parfumvrij en natuurlijk. Goed voor je huid en voor de natuur.
 • Gebruik niet te veel wasmiddel
  Wanneer je veel wasmiddel gebruikt kan het zijn dat er wasmiddel resten achter blijven in je was. Daarom wordt je bij het dragen van je kleding meer blootgesteld aan mogelijke allergenen. Was daarom met genoeg wasmiddel zonder te veel te gebruiken.
 • Kijk uit voor een volle machine
  Bij een volle wastrommel kan de machine je was niet goed spoelen. Hierdoor blijven wasmiddel resten achter in je was. Zo komt het via je kleding en beddengoed weer in contact met je huid.
 • Vermijd korte programmaā€™s
  Met een kort programma spoelt de machine je was minder goed. Zo blijven wasmiddel resten makkelijker achter in je was. Kies daarom voor programmaā€™s van normale of extra lange duur. Ook een langere eco stand is een goede keuze. Goed voor jouw huid en de natuur!
 • Vergeet nieuwe kleding niet te wassen voor je het draagt
  Tijdens het productieproces blijven chemische resten, zoals chemische schoonmaakmiddelen en kleurstoffen, achter op de kleding. Door je kleding direct te dragen stel je je huid bloot aan deze stoffen. Was daarom je nieuwe kleding altijd voor je het draagt.
 • Was ook je wasmachine
  Wasmiddel en wasverzachter resten hopen zich op in je machine. Het is daarom heel goed om je wasmachine regelmatig schoon te wassen. Kijk hiervoor naar de instructies voor het wassen van je wasmachine op de website van de fabrikant. In het algemeen wordt aangeraden een lege trommel te wassen op hoge temperatuur (90 graden) met een flinke scheut natuurazijn of flinke schep natuursoda.
 • Draag rubberen handschoenen wanneer je je kleding met de hand wast
  Dit voorkomt dat jouw handen in aanraking komen met het wasmiddel. Zo kan het wasmiddel ook geen eczeem veroorzaken.
 • Zorg dat je huid niet te veel in aanraking komt met water
  Gek genoeg onttrekt water vocht aan de huid waardoor deze droog wordt. Een droge huid leidt eerder tot eczeem.