Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels
Pipper voor een gezonde toekomst

Over ons

Leuk dat je de tijd neemt om even te kijken wie de gezichten zijn achter Pipper. Dat zijn wij dus.

Teus en Pieter. Jeugdvrienden én ondernemers met een missie: de wereld mooi en schoon doorgeven aan onze kinderen. Maar, heel eerlijk, dat een ananas het verschil gaat maken, dat hebben wij niet bedacht. Hiervoor gaan alle credits naar de New Yorker Peter Wainman. In zijn keuken ligt de oorsprong van de Pipper Standard.

Pipper combineert het beste van de natuur met moderne technologie

De Pipper standard

Peter woonde en werkte al een aantal jaar in Thailand toen hij in 2010 een zware allergische reactie kreeg.

Chemicaliën in was- en schoonmaakmiddelen bleken de boosdoener. Door deze nare ervaring en zijn achtergrond als wetenschapper werd het zijn missie om een oplossing te vinden om het huishouden voor iedereen een veilige plek te laten zijn. Een zoektocht naar een krachtige, natuurlijke en gezonde samenstelling van schoonmaakmiddelen. Hij toverde zijn keuken om tot onderzoekslab en experimenteerde, samen met een team van scheikundigen en microbiologen, met kruiden, fruit en andere natuurlijke ingrediënten. Na enkele jaren kwamen ze tot de unieke Pipper formule van Pipper. Hypoallergene schoonmaakproducten die krachtiger reinigen dan traditionele chemische middelen met in de hoofdrol de ananas. De Pipper standard was geboren!

Meer over Pipper Standard
Many of the brands that market themselves as ‘natural’ actually use lots of chemicals.
Peter
Pineapple power maakt Pipper

Pineapple Power

Toen wij hoorden over deze formule zagen we dat Pipper de oplossing is voor iedereen die agressieve chemicaliën wil weren uit de dagelijkse routines.

Of het je nu gaat om het beschermen van de natuur, de gezondheid van je gezin of een combinatie van beiden. Samen besloten we dat Pipper naar Europa moest komen, zodat Pipper ook hier het verschil kan gaan maken. Zo zorgen we dat iedereen die wil kiezen voor hypoallergeen én ecologisch kan kennismaken met de kracht van de ananas. Dat vinden wij dus heel natuurlijk!

Meer over Pineapple Power
Ik zag zelf welk negatief effect chemische wasmiddelen kunnen hebben, nadat alle vier mijn kinderen kampten met allergische reacties. Als vader en ondernemer wil ik op een positieve manier bijdragen aan een gezonde en duurzame toekomst. Wij lenen de wereld van onze kinderen en voor hen moeten we nu het verschil maken!
Pieter
Wij kopen van lokale boeren voor een eerlijke prijs

We love People and the planet

De ananassen die nodig zijn om Pipper zijn werk te laten doen kopen we voor een eerlijke prijs van kleine lokale boeren in Thailand.

Door rechtstreeks te kopen van kleine lokale ananas boeren is er geen kans op uitbuiting door tussenhandelaren. Alle betrokken boeren krijgen van ons altijd een eerlijke prijs voor hun producten. Zo dragen wij bij aan het verbeteren van hun leefomstandigheden. Hun kinderen kunnen gewoon naar school en hoeven niet mee te werken om hun gezin financieel te ondersteunen.

 

Met onze gepatenteerde technologie maken wij Pipper van ananas

Circulair systeem

Behalve de steel, wordt de hele ananas gefermenteerd, dus van kroon tot ananashart. Dit proces levert krachtige enzymen en natuurlijke zuren op die super krachtig reinigen, geen allergische reacties veroorzaken en ook nog volledig biologisch afbreekbaar zijn. Ook komen bij dit proces natuurlijke conserveringsmiddelen vrij, waardoor geen chemische toevoeging nodig is. Pipper gebruikt de vloeistof die wordt gefilterd na het fermentatieproces voor de verschillende was- en schoonmaakproducten. Wat achterblijft wordt verwerkt tot veevoer. De mest die daar vandaan komt, wordt gebruikt voor het telen van de nieuwe ananasplanten. Zo streven we naar een volledig circulair systeem.

Door te werken bij één van ‘s werelds grootste chemiebedrijven leerde ik hoe groot de impact van chemische ingrediënten is op onze gezondheid en het milieu. Dit heeft mij laten realiseren hoe belangrijk het is om voor 100% over te gaan op gezonde en natuurlijke alternatieven.
Teus
Pipper is gezond en veilig voor iedereen

Pipper is voor iedereen

Pipper is uitgebreid dermatologisch getest én hypoallergeen gecertificeerd.

De schoonmaakproducten en wasmiddelen van Pipper zijn geschikt voor het hele gezin, dus ook voor baby’s. We vermijden alle bekende allergenen en gebruiken bijvoorbeeld etherische oliën in plaats van parfums.  Daarmee zijn onze producten geschikt voor een veganistische levensstijl en voor mensen met een zeer gevoelige huid. Wil je de kracht van Pipper zelf ervaren? Neem snel een kijkje in onze webshop.

Naar de shop

Pipper maakt schoon met ananas

Wassen en poetsen met ananas voor het schoonste resultaat.
Geen schade aan de natuur en super veilig voor iedereen!