Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels

Hypoallergeen wasmiddel

Beschermt tegen allergie, eczeem en huidirritatie.

Onze natuurlijk hypoallergeen wasmiddel is super krachtig en speciaal ontwikkeld om te beschermen tegen allergie, eczeem en huidirritaties. Voorkomt jeuk, uitslag en een droge huid. Zacht en mild door het gebruik van natuurlijke etherische oliƫn.

 • Vrij van parfum, kleurstof en parabenen
 • Hypoallergeen gecertificeerd
 • Veilig en krachtig schoon

Schoon zonder allergie

Pipper werkt samen met jou aan een schone en veilige wereld.

Het leven is al lastig genoeg, daarom zijn wij open en eerlijk over alle ingrediĆ«nten. Zo hoef jij je niet druk te maken over allergische reacties, eczeem, jeuk en huiduitslag. Pipper is altijd vrij van bekende allergenen en chemicaliĆ«n. Zo ontstaat er geen schade aan jouw gezondheid en de natuur. Geen stress, relaxā€¦

 • Hypoallergene ingrediĆ«nten
 • Geen chemicaliĆ«n
 • Gezond thuis

Krachtig wasmiddel hypoallergeen

Ananas is een bron van super krachtige enzymen en natuurlijke zuren.

Pipper haalt deze anti-allergische stoffen uit de ananas met een zelf ontwikkelde technologie. Door de superkracht uit ananas is Pipper bewezen Ć©Ć©n van de krachtigste anti-allergische wasmiddelen. Kies voor een wasmiddel hypoallergeen is.

 • Superkracht uit ananas
 • Unieke anti-allergische technologie
 • Natuurlijke hypoallergene ingrediĆ«nten

Onze hypoallergene producten

Wassen en poetsen met ananas zonder allergie.
Zacht voor jouw huid en onze natuur!

Waarom een hypoallergeen wasmiddel gebruiken?

Na het wassen van je kleren blijven er resten van het wasmiddel achter op je wasgoed. Deze wasmiddelresten komen bij het dragen van je kleding in contact met je huid. Als jij, of iemand in je gezin, een gevoelige huid heeft, dan kunnen stoffen in het wasmiddel zorgen voor een jeukende of geĆÆrriteerde huid.

Stoffen die een allergische reactie kunnen uitlokken worden wel allergenen genoemd. In “gewone” wasmiddelen worden veel verschillende allergenen gebruikt, waaronder diverse enzymen, kleurstoffen en parfums. Een deel van de mensen heeft een huid die gevoelig is voor deze allergenen. Voor hen kan een hypoallergeen wasmiddel uitkomst bieden. Hypoallergene wasmiddelen zijn vrij van bekende allergenen, zoals parfums, bepaalde enzymen en kleurstoffen. Hierdoor kan de huid deze wasmiddelen beter verdragen.

Ben ik allergisch voor wasmiddel?

Mensen die allergisch zijn voor bepaalde bestanddelen in wasmiddelen kunnen last krijgen van een allergische reactie bij het dragen van net gewassen kleding. Een wasmiddelallergie kun je herkennen aan de volgende symptomen:

 • Rode uitslag op de huid
  Deze uitslag jeukt vaak een beetje, maar niet altijd. Een rode huiduitslag is vooral onaangenaam voor baby’s en kinderen, omdat hun huid nog een stuk dunner is dan die van volwassenen.
 • Tranende ogen
  Als je kledingstukken draagt die dicht in de buurt van je ogen komen, zoals bijvoorbeeld een muts of sjaal, dan kunnen je ogen gaan tranen.
 • Loopneus
  Sommige mensen krijgen ook last van een loopneus wanneer ze net gewassen kledingstukken dragen.

Deze reacties kunnen optreden bij de eerste keer dat je een wasmiddel gebruikt, maar de klachten kunnen soms ook pas na enkele wasbeurten verschijnen. Dit kan het lastig maken om te bepalen of je last hebt van een wasmiddelallergie of een andere allergische reactie.

De beste manier om te weten te komen of je een allergische reactie op je wasmiddel hebt, is door deze een aantal weken niet te gebruiken. Probeer een paar weken een ander merk en bij voorkeur een hypoallergeen wasmiddel. Verdwijnt de uitslag of irritatie? Dan heb je vrijwel zeker last van een wasmiddel allergie.

Meer weten over hoe om te gaan met een wasmiddel allergie? Lees ons blog over wasmiddel allergie.

Wat is beter voor wasmiddel allergie, waspoeder of vloeibaar wasmiddel?

Je kunt het beste kiezen voor een vloeibaar hypoallergeen wasmiddel. Je wast hiermee namelijk op lagere temperaturen. Het lost snel op en laat daarmee geen sporen achter op de kleding. Kleuren blijven langer mooi en vezels slijten minder snel. Hierdoor gaat jouw kleding veel langer mee en hoef je niet steeds nieuwe te kopen. Een uitgebreide blog met informatie over de verschillen tussen vloeibaar wasmiddel en waspoeder vind je hier.

Tips voor het wassen van je kleding bij een gevoelige huid

Om de kans op huidirritatie te verlagen, kun je bij het doen van je was rekening houden met het volgende:

 • Gebruik altijd een hypoallergeen wasmiddel en hypoallergene wasverzachter
  Bij een gevoelige huid is het verstandig om altijd een hypoallergeen wasmiddel en hypoallergene wasverzachter te gebruiken. Zowel ons wasmiddel als onze wasverzachter zijn hypoallergeen, parfumvrij en 100% natuurlijk. Goed voor je huid en goed voor het milieu.
 • Gebruik niet te veel wasmiddel
  Veel mensen gebruiken te veel wasmiddel. Hoe meer wasmiddel je gebruikt, hoe meer wasmiddelresten er in je kleding achterblijven na het wassen. Volg daarom altijd de instructies op de verpakking en gebruik de juiste dosering.
 • Stop je wasmachine niet te vol
  Wasgoed kan in een propvolle wasmachine niet voldoende gespoeld worden. Hierdoor blijven er meer wasmiddelresten achter op je kledingstukken en beddengoed.
 • Pas op met korte programma’s
  Bij korte programma’s spoelt je wasmachine je was minder goed dan bij een normaal programma. Een te korte spoeling betekent dat er meer wasmiddelresten op je kledingstukken achterblijven. Dit vergroot de kans op een allergische reactie. Het beste kies je daarom voor een normaal wasprogramma.
 • Was nieuwe kleding altijd eerst voordat je het draagt
  Nieuwe kleding bevat bijna altijd nog chemische resten van het productieproces. Denk bijvoorbeeld aan chemische schoonmaakmiddelen en kleurstoffen. Door nieuwe kleding voor het dragen te wassen verklein je de kans op een allergische reactie op een van deze stoffen.
 • Was geregeld je wasmachine
  In je wasmachine hopen zich zeep- en vuilresten op. Het is daarom slim om geregeld je wasmachine te wassen. Je kunt de instructies voor het wassen van je wasmachine vaak vinden op de website van de fabrikant van je wasmachine. Meestal wordt aangeraden om de trommel leeg te laten en je wasmachine te laten draaien met een flinke scheut natuurazijn op een hoge temperatuur (90 graden). Zo lossen vuil-, kalk- en zeepresten op.

Lees ook onze blog met duurzame wastips.