Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels

100% Ecologisch wasmiddel

Duurzame en gezonde wereld door de superkracht uit ananas šŸ

Ons ecologische wasmiddel is volledig vrij van alle schadelijke en vervuilende chemicaliĆ«n. Geen schade aan natuur en jouw gezondheid. Omdat onze ecologische producten gemaakt worden van fruit zijn deze altijd 100% biologisch afbreekbaar. Door te wassen met Pipper kies je bewust voor het beschermen van onze toekomst. ā˜€ļø

 • 100% biologisch afbreekbaar
 • 100% vrij van schadelijke stoffen
 • 100% vrij van parfum, parabenen en chemie

Eco wasmiddel zonder waste

Pipper produceert geen afval en verspilt geen energie.

Omdat onze restproducten een organische oorsprong hebben kunnen deze super goed worden verwerkt tot veevoer en natuurlijke meststoffen. Onze verpakkingsmaterialen worden gerecycled tot nieuwe flessen en water wordt opgevangen en hergebruikt. Zo is er geen afvalverbranding en zijn er geen lozingen van chemicaliƫn in land en water die het milieu en jouw gezondheid schaden.

 • Zero impact
 • Circulaire economie
 • Milieuvriendelijk

Ecologisch wasmiddel uit ananas

Ananas is een bron van super krachtige enzymen en natuurlijke zuren.

Pipper haalt deze stoffen uit de ananas met een zelf ontwikkelde technologie. Door de superkracht uit ananas is Pipper bewezen Ć©Ć©n van de krachtigste ecologische wasmiddelen.

 • Superkracht uit ananas
 • Unieke technologie
 • Natuurlijke ingrediĆ«nten

Ecologisch schoonmaken

Met Pipper maak je eenvoudig je hele huis en was ecologisch schoon.

Wat is een ecologisch wasmiddel?

Een Ecologisch wasmiddel is gemaakt met stoffen die aan de aardoppervlakte ontstaan en vervolgens ook weer helemaal in de aarde opgaan. Een eco wasmiddel zorgt op een milieuvriendelijke manier voor een schone was. Eigenlijk werken deze ecologische wasmiddelen net zoals je dat gewend bent van een standaard wasmiddel, maar dan zonder alle schadelijke stoffen zoals optische witmakers, fosfaten en bleekmiddelen.

In ons eco wasmiddel zijn de chemische stoffen vervangen door biologisch afbreekbare alternatieven van plantaardige oorsprong (ananas enzymen). Daarbij is het belangrijk dat onze ingrediƫnten net zo efficiƫnt zijn als die van chemische middelen en dus net zo goed of beter schoonmaken dan traditionele wasmiddelen.

Waarom kiezen voor een ecologisch wasmiddel?

Om vieze kleren en vlekken goed schoon te krijgen worden wasmiddelen helaas vaak met schadelijke chemische ingrediƫnten gemaakt. Dit werkt efficiƫnt tegen vuil en vlekken, maar deze stoffen zijn wel een bedreiging voor het milieu en onze gezondheid. Via jouw wasmachine komen ze terecht in ons afvalwater waaruit deze stoffen vervolgens moeilijk te filteren zijn.

Steeds meer mensen en kinderen lijden aan nare huidaandoeningen en allergieĆ«n. Een van de oorzaken hiervan zijn de resten vanĀ chemicaliĆ«n en allergenen, zoals parfum en kleurstoffen, die achterblijven in onze klerenĀ na het wassen. Onze huid staat in constant contact met onze kleding en raakt hierdoor snel geĆÆrriteerd.

Door te kiezen voor een eco wasmiddel verminder je ook allergie klachten zoals eczeem en een droge huid. Meer informatie over wasmiddelen en allergie is te vinden in deze blog.

Wat is beter voor het milieu, waspoeder of vloeibaar wasmiddel?

Je kunt het beste kiezen voor een vloeibaar ecologisch wasmiddel. Je wast hiermee namelijk op lagere temperaturen. Het lost snel op en laat daarmee geen sporen achter op de kleding. Kleuren blijven langer mooi en vezels slijten minder snel. Hierdoor gaat jouw kleding veel langer mee en hoef je niet steeds nieuwe te kopen.

Door een vloeibaar eco wasmiddel te gebruiken ga je automatisch minder consumeren en draag je bij aan een duurzamere wereld. Een uitgebreide blog met informatie over de verschillen tussen vloeibaar wasmiddel en waspoeder vind je hier.

Voor welke was is een ecologisch wasmiddel geschikt?

In principe is een ecologisch wasmiddel geschikt voor alle type was. Of je nu een kook was van 90 graden wilt doen of een normale was. Wel is het wenselijk om altijd op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen, omdat je bij een lagere temperatuur minder energie gebruikt. Een goed eco wasmiddel werk namelijk net zo goed bij een lage temperatuur.

Kan een ecologisch wasmiddel ook lekker ruiken?

Jazeker kan een ecologisch wasmiddel lekker ruiken! De schadelijke en vervuilende synthetische parfums worden in eco wasmiddel vervangen voor natuurlijke etherische oliƫn. Zo krijg je een plezierige zachte geur die niet schadelijk is voor het milieu en door iedereen goed te verdragen is. Etherische oliƫn zijn van natuurlijke oorsprong en zijn daardoor minder krachtig dan chemische parfums. Hierdoor zal je was minder sterk geuren dan je gewend bent van traditionele wasmiddelen. Zo weet je wel zeker dat je gezonde en schone kleding draagt!

Tips om ecologisch te wassen

 • Was altijd op een zo laag mogelijke temperatuur
  Door op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen (30 graden), bespaar je niet alleen geld doordat je minder energie verbruikt maar verminder je ook nog eens de CO2 uitstoot met 35%. Ook komen er op een lagere temperatuur minder microplastics die vrij uit je kleding.
  Als iedereen in Europa zou kiezen om op 30 graden te wassen in plaats van 40 graden, dan besparen we met elkaar 3,6 miljoen COĀ² per jaar. Dat kun je vergelijken metĀ tweeĀ miljoen autoā€™s minder op de weg.
 • Was altijd met een volle machine
  Stop je wastrommel altijd goed vol. Je was wordt dan namelijke veel schoner en je wasmachine is daardoor ook weer energiezuiniger.
 • Gooi je toerental van omlaag!
  Als je gaat wassen is 1200 toeren meestal voldoende. Een hoger toerental maakt je was namelijk helmaal niet veel droger. Wel verbruikt een hoger toerental veel meer energie en laat het je kleding en wasmachine sneller slijten!
 • Gebruik de juiste dosering
  Gebruik nooit te veel wasmiddel. Dat is beter voor je portemonnaie Ć©n het milieu. Bekijk daarom altijd voor dat je gaat wassen de verpakking voor de juiste dosering.