Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels
FEBRUARI 2022

Bloedvlekken verwijderen, hoe doe ik dat?

Een klein wondje of een bloedneus en een vlek in je kleren of meubels is snel gemaakt. Maar hoe haal je die hardnekkige bloedvlekken uit je favoriete kleding of bank? Met de juiste vlekkenverwijderaar verdwijnen bloedvlekken als sneeuw voor de zon. Maar ook hebben we een paar handige doe-het-zelf bloedvlekken verwijderen tips voor het geval je geen vlekkenverwijderaar bij de hand hebt.

Bloedvlekken verwijderen kan lastig zijn. Maar met deze tips heb je het zo voor elkaar.

Op deze pagina:

Bloed vlekken verwijderen, do’s & dont’s

We hebben de belangrijkste do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet.

Do’s

 • Kom zo snel mogelijk in actie
  Het liefst pak je de bloed vlek aan als hij nog nat is. Zo voorkom je dat de vlek indroogt en dieper in je kleding trekt. Een droge bloedvlek is moeilijker te verwijderen dan een verse.
 • Spoel met koud water
  Vaak kun je met koud water de bloedvlek al oplossen. Zeker als je er vroeg bij bent.

Don’ts

 • Spoelen met warm water
  Gebruik nooit warm water op bloed. Door warm water gaat bloed stollen. Hierdoor verandert het van structuur. Het hecht zicht daardoor nog beter in je kleding.
 • Wrijven op de bloed vlek
  Het is een logische reactie om de bloedvlek er even stevig uit te willen wrijven. Maar hierdoor wrijf je het bloed juist in de vezel van de textiel

Doe-het-zelf tips om bloedvlekken te verwijderen

De makkelijkste manier om bloed uit je textiel te verwijderen is met Pipper vlekkenverwijderaar. Ook weet je met Pipper zeker dat je zelfs je meest kwetsbare kleding niet beschadigd. Als alternatief kun je deze doe-het-zelf tips proberen.

Bloedvlekken verwijderen met zout

Strooi zout op de vlek zodat de bloedvlek geheel bedekt is. Laat het bloed absorberen door het zout. Spoel de vlek en het zout vervolgens af met koud water. Was je kleding in de wasmachine op een standaard programma.

Bloedvlekken verwijderen met melk

Giet wat koude melk over de bloedvlek en laat even intrekken. Gebruik voldoende melk om te zorgen dat de vlek goed nat is. Dep vervolgens met een droge doek totdat de vlek verdwenen is.

Bloedvlekken verwijderen met shampoo

Maak de bloed vlek eerst goed nat met koud water. Smeer er vervolgens wat shampoo op. Zorg dat de shampoo de vlek goed bedekt. En laat de shampoo goed intrekken. Was je kleding in de wasmachine op een standaard programma. Gebruik bij voorkeur een neutrale shampoo.

Bloedvlekken verwijderen met azijn

Spoel de vlek met koud water. Giet vervolgens kleurloze natuurazijn op de vlek. Laat de azijn even in de stof en de bloedvlek trekken. Spoel de vlek met koud water tot alle azijn uit je kleding verdwenen is. Was je kleding in de wasmachine op een standaard programma.

Bloedvlekken verwijderen met cola

Je verwacht het niet, maar giet een beetje cola op de bloedvlek. En was je kleding vervolgens op een standaard programma in de wasmachine.

Super makkelijk bloedvlekken verwijderen met Pipper

Pipper heeft een speciale vlekkenverwijderaar ontwikkeld. De kracht uit ananas verwijdert zelfs de hardnekkigste vlekken zoals bloed uit kleding, schoenen en meubels. Daarnaast is de natuurlijke formule zacht voor zelfs de meest kwetsbare stoffen, zoals zijde en satijn. Tenslotte hoef jij alleen maar Pipper op de vlek te sprayen en je wasje te doen. Dat is makkelijk! En bovendien volledig hypoallergeen en natuurlijk!

Zo verwijder je bloedvlekken uit kleding met Pipper, makkelijk en zacht!

Met deze simpele stappen verwijder je met Pipper super makkelijk alle bloedvlekken uit je kleding. Bovendien volledig hypoallergeen en natuurlijk!

Spray Pipper op de bloedvlek

Stap 1
Spray Pipper vlekkenverwijderaar op de bloedvlek. Wees vooral niet te zuinig. Zorg dat de bloed vlek door en door nat is door Pipper. Het is niet nodig je kleding eerst te spoelen

Stap 2
Was je kleding in je wasmachine met Pipper wasmiddel op een standaard programma. 30 of 40 graden is voldoende om de bloedvlek uit je kleding te wassen.

Bloedvlek verwijderd met Pipper
Pipper verwijdert alle bloedvlekken

Stap 3
Droog je kleding. Bye bye bloedvlek en je bent weer ready to go!

Zo verwijder je bloedvlekken uit schoenen en meubels met Pipper, super makkelijk!

Met deze simpele stappen haal met Pipper je iedere bloedvlek uit je schoenen, meubels, tapijt dekbed of matras. Altijd hypoallergeen en natuurlijk!

 1. Spray Pipper vlekkenverwijderaar op de bloedvlek. Wees vooral niet te zuinig. Zorg dat de bloed vlek door en door nat is door Pipper. Het is niet nodig de bloedvlek eerst te spoelen.
 2. Laat Pipper 10 minuten intrekken en dep schoon met een schone natte doek.
 3. Laat je schoenen, meubel, tapijt of matras drogen. Bye bye bloedvlek en je bent weer ready to go!

Oude bloedvlekken verwijderen

Die bloedvlek in je favorietje shirtje te laat gezien? Oude bloedvlekken verwijderen is iets moeilijker, maar ook deze kun je uit je kleding wassen. Een eenvoudige manier is door vloeibaar wasmiddel op de vlek aan te brengen. Laat het wasmiddel een tijdje in werken en was je kleding een standaard programma in je wasmachine.

Wil je zeker zijn dat de oude bloedvlek uit je kleding verdwijnt zonder schade? Gebruik dan Pipper vlekkenverwijderaar. Simpelweg op de oude bloedvlek spuiten. Even laten intrekken. En wassen met Pipper wasmiddel op een standaard programma in de wasmachine. Super makkelijk verdwijnen de bloedvlekken en bij jij ready to go!

Gewassen bloedvlekken verwijderen

Heb je de bloedvlek in je broek per ongeluk mee gewassen en zit hij er nog steeds in? Geen probleem. Ook deze vlek kun je verwijderen, al is het wat moeilijker. Los een beetje natuurazijn of soda in koud water en laat de vlek erin weken. Was je kleding daarna op een standaard programma in je machine. Herhaal de vorige stappen als je de vlek nog zichtbaar is.

Toch liever snel die gewassen bloedvlek uit je kleren zonder schade? Gebruik dan Pipper vlekkenverwijderaar. Gewoon even goed sprayen op de gewassen bloedvlek. Even laten intrekken. En met Pipper wasmiddel wassen op een standaard programma in de wasmachine. Je bloedvlek is super makkelijk verdwenen en bij jij ready to go!

Ingedroogde bloedvlekken verwijderen

Is die ene bloedvlek inmiddels helemaal ingedroogd in je favoriete trui? Vervelend, maar je hoeft je trui nog niet weg te gooien. Smeer wat vloeibaar wasmiddel op de vlek en laat dit een tijdje intrekken. Was vervolgens je kleding op een standaard programma in de wasmachine.

Ben je toch liever in Ă©Ă©n keer klaar met deze ingedroogde bloedvlek? Gebruik dan Pipper vlekkenverwijderaar. Spuit de spray simpelweg op de ingedroogde bloedvlek. Even laten intrekken. Was met Pipper wasmiddel op een standaard programma in de wasmachine. Weg bloedvlek! Ready to go!

Veelgestelde vragen over bloedvlekken verwijderen

Onze klanten vragen ons vaak hoe ze het beste bloed kunnen verwijderen uit hun kleding, schoenen of meubels. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij snel en zonder zorgen weer verder!

Hoe kan ik het beste bloedvlekken verwijderen uit schoenen?

Vervelend bloed in je favoriete sneakers. Volg deze stappen om ze weer schoon te krijgen.

 1. Verwijder eerst zoveel mogelijk bloed met een vochtige doek. Dep de vlek, wrijf niet!
 2. Giet een beetje natuurazijn over de vlek, bestrooi met zout en laat even intrekken
 3. Spoel de schoen met koud water totdat de vlek verdwenen is

Het kan zijn dat kleuren uitlopen of leer en suède beschadigd worden door azijn en zout. Wil je daarom zeker zijn dat je schoenen schoon worden zonder schade? Doorloop de volgende stappen met Pipper vlekkenverwijderaar en je bent klaar zo klaar met deze simpele stappen.

Bloedvlekken verwijderen uit kleding, wat is de beste manier?

Volg deze simpele stappen om bloed uit je kleding te verwijderen.

 1. Week de vlek in een bakje met koud water en natuurazijn bij een oude bloedvlek.
 2. Smeer een beetje vloeibaar wasmiddel op de bloedvlek
 3. Was je kleding op een standaard programma in de wasmachine

Wil je zeker zijn dat je kleding weer vrij van bloed en zonder schade uit de wasmachine komt? Gebruik Pipper vlekkenverwijderaar. Verwijder super makkelijk iedere bloedvlek uit je kleding met deze simpele stappen.

Help, hoe verwijder ik bloedvlekken uit lakens?

Bloed in je mooie witte lakens? Geen probleem, volg deze stappen om ze weer te laten stralen.

 1. Los een beetje natuurazijn op in koud water
 2. Laat de bloedvlek een tijdje weken in het azijnwater
 3. Was je lakens op standaard programma in de wasmachine

Ben je toch liever zeker dat je lakens weer stralend wit uit de machine komen? Gebruik dan Pipper vlekkenverwijderaar. Je bent zo klaar met deze simpele stappen.

Hoe verwijder ik bloed uit tapijt?

Vervelend bloed in je zachte tapijt! Maak je geen zorgen, ook uit tapijt kun je bloedvlekken goed verwijderen. Volg de volgende stappen.

 1. Los 1 á 2 eetlepels vloeibaar wasmiddel op in een bakje koud water.
 2. Doorweek een schone witte doek met het mengsel en breng het mengsel aan op de bloedvlek.
 3. Spoel de vlek door er water op te spuiten of te gieten.
 4. Dep het tapijt droog met een schone droge doek.

Heb je een tapijt van een kwetsbaar materiaal zoals wol? Of wil je zeker zijn dat de bloedvlek helemaal uit je tapijt komt? Gebruik dan Pipper vlekkenverwijderaar. Super makkelijk weer een schoon tapijt met deze simpele stappen.

Wat is de beste manier om bloedvlekken te verwijderen uit een matras of dekbed?

Is de bloedvlek door je lakens in je matras of dekbed gekomen? Geen probleem, met de volgende stappen maak je je matras of dekbed weer schoon.

 1. Los 1 á 2 eetlepels vloeibaar wasmiddel op in een bakje koud water.
 2. Doorweek een schone witte doek met het mengsel en breng het mengsel aan op de bloedvlek.
 3. Spoel de vlek door er water op te spuiten of te gieten.
 4. Dep je matras of dekbed droog met een schone droge doek.

Wil je liever zeker zijn dat je vlek er helemaal uit komt? Gebruik dan Pipper vlekkenverwijderaar. Volg deze simpele stappen en je bent zo klaar!

Hoe verwijder ik bloedvlekken uit een bank of stoel?

Bloed op je nieuwe bank of stoel terecht gekomen? Geen probleem, met de volgende stappen is je bank of stoel zo weer schoon.

 1. Los 1 á 2 eetlepels vloeibaar wasmiddel op in een bakje koud water.
 2. Doorweek een schone witte doek met het mengsel en breng het mengsel aan op de bloedvlek.
 3. Spoel de vlek door er water op te spuiten of te gieten.
 4. Dep je bank of stoel droog met een schone droge doek.

Heb je een bank of stoel van een kwetsbaar materiaal zoals leer of fijn geweven stof? Of wil je zeker zijn dat de bloedvlek helemaal uit je bank komt? Gebruik dan Pipper vlekkenverwijderaar. Super makkelijk weer een schone bank met deze simpele stappen.