Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels Niet schoon, geld terugNiet schoon, geld terug Gratis bezorgd vanaf 50 euroGratis bezorgd vanaf 50 euro Nu ook in handige productbundelsNu ook in handige productbundels
Baby Wasmiddel Pipper - Hypoallergeen en Natuurlijk

Baby wasmiddel

Beschermt jouw kleintje tegen allergie, eczeem en huidirritatie.

Ons natuurlijke wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de tere babyhuid. Voorkomt rode geĆÆrriteerde droge huid. Zacht en fris door het gebruik van natuurlijke etherische oliĆ«n. Super krachtig tegen alle vlekken.

 • Hypoallergeen gecertificeerd
 • Vrij van parfum, kleurstof en parabenen
 • Zacht geurend en krachtig schoon
Hypoallergeen Wasmiddel voor Babykleding Pipper

Schone babykleding zonder allergie

Pipper maakt jouw babykleertjes natuurlijk schoon zonder allergie.

Pipper is gecertificeerd hypoallergeen en altijd vrij van bekende allergenen. Zo hoef jij je niet druk te maken over allergische reacties, eczeem, jeuk of huiduitslag. Pipper maakt ook nog eens krachtig schoon. Geen stress, relax…

 • Hypoallergene natuurlijke ingrediĆ«nten
 • Geen chemicaliĆ«n en schade aan natuur
 • Krachtig tegen de hardnekkigste vlekken
Schoon met de kracht van ananas

Natuurlijk baby wasmiddel

Was je babykleding natuurlijk schoon met de kracht van ananas.

Ananas bevat krachtige schoonmaakstoffen. Wij halen deze hypoallergene stoffen uit de ananas met een zelf ontwikkelde technologie. Deze superkracht uit ananas maakt Pipper Ć©Ć©n van de krachtigste natuurlijke hypoallergene wasmiddelen.

 • Natuurlijke superkracht uit ananas
 • Hypoallergene ingrediĆ«nten uit de natuur
 • Volledig biologisch afbreekbaar

Onze andere baby producten

Wassen en poetsen met ananas zonder allergie.
Zacht voor jouw kleintje en onze natuur!

Heb ik een baby wasmiddel nodig?

Er blijven altijd resten van je wasmiddel en wasverzachter achter in je wasgoed, zelfs bij een lang programma. Deze wasmiddelresten komen via jouw kleding of de babykleding in aanraking met de huid van jouw kindje. Door dit contact kan jouw baby een allergie voor wasmiddel ontwikkelen. Er ontstaat een rode en geĆÆrriteerde huid op plekken van het lichaam die in aanraking zijn geweest met de gewassen kleding. Je ziet dan rode plekken op hun bovenlichaam, armpjes en beentjes door het contact met de babykleding. Ook zie je vaak babies en kleine kinderen met rode geĆÆrriteerde wangen doordat kindjes met hun onbedekte gezicht op de kleding van de ouder liggen.

De rode en geĆÆrriteerde huid ontstaat door een allergische reactie van de huid. Deze reactie wordt uitgelokt door stoffen die we allergenen noemen. Allergenen worden vaak gebruikt in ā€œgewoneā€ wasmiddelen, zoals enzymen, kleurstoffen, parabenen en parfums. Een deel van de mensen heeft een huid die een overgevoeligheid voor deze stoffen heeft ontwikkeld.

Waarom een hypoallergeen wasmiddel voor babykleding gebruiken?

Vaak ontstaat een wasmiddel allergie op jonge leeftijd. De babyhuid is namelijk niet alleen heel zacht, maar ook heel teer en gevoelig. Dit komt doordat de onderhuid, de dikste huidlaag nog in ontwikkeling is. De schadelijke allergenen dringen makkelijk door de babyhuid. Daarnaast heeft een baby een groter huidoppervlak in vergelijk met volwassenen. Hierdoor wordt het babylichaampje bloot gesteld aan een een hogere concentratie van de schadelijke stoffen en is er een verhoogd risico op vergiftiging. Behandel de babyhuid daarom met zorg!

Het is belangrijk een wasmiddel te gebruiken dat geen allergenen bevat, een hypoallergeen wasmiddel. Hypoallergene wasmiddelen zijn vrij van bekende allergenen, zoals parfums, bepaalde enzymen, parabenen en kleurstoffen. Deze wasmiddelen zijn zacht voor de tere babyhuid.

Waar moet ik opletten bij het kopen van baby wasmiddel?

 • Hypoallergeen wasmiddel
  Gebruik altijd een hypoallergeen wasmiddel. Dit betekent dat je zeker weet dat je je baby niet blootstelt aan bekende allergenen. Zo verminder je de kans op de ontwikkeling van een allergische reactie.
 • Wasmiddel zonder parfum
  Parfum ruikt heerlijk, maar is ƩƩn van de voornaamste allergenen. Veel hedendaagse producten bevatten chemische parfums. Kindjes ontwikkelen zo op jonge leeftijd een allergie omdat ze constant blootgesteld worden aan deze parfums. Kies daarom een wasmiddel dat vrij is van parfum. Om je was toch een lekker fris geurtje te geven kun je kiezen voor wasmiddel met natuurlijke etherische oliƫn.
 • Natuurlijk wasmiddel
  Veel bekende wasmiddel allergenen zijn chemische producten die uit aardolie gewonnen worden. Kies daarom voor een wasmiddel met natuurlijke ingrediƫnten. Deze zijn vaak zachter voor de huid.
 • Ecologisch wasmiddel
  Je wilt natuurlijk het beste voor je kleine. Denk daarom ook aan de wereld die we achterlaten voor onze kinderen. Kies daarom ook voor een eco wasmiddel met zo min mogelijk impact op onze natuur. Let hierbij op of het wasmiddel biologisch afbreekbaar is en natuurlijk is. Zo voorkom je dat jouw wasjes schade brengen aan de natuur die wij nalaten aan jouw kleine.
 • PH-neutraal wasmiddel
  Veel wasmiddelen hebben een lage PH. Ze lossen vet in wasgoed op doordat ze zuur zijn. Deze zure stoffen drogen de babyhuid echter uit. Kies daarom voor een wasmiddel dat PH-neutraal is. Dit betekent dat het wasmiddel dezelfde zuurtegraad heeft als je babyhuid.
 • Wasmiddel met zachte geur
  Het is heerlijk als je was lekker fris ruikt. Maar kijk wel uit met te veel parfum in kleding en babykleding. Het is belangrijk dat jouw baby jouw lichaamsgeur kan ruiken. Dit is een essentieel deel van de ontwikkeling van verbinding tussen moeder en kind. Kies daarom voor wasmiddel zonder parfum. Voor een zachte geur kun je kiezen voor wasmiddel met etherische oliƫn. Deze overheersen jouw lichaamsgeur niet.
 • Wasmiddel dat goed schoon wast
  Natuurlijk is het belangrijk dat je wasmiddel goed schoon wast. Je wilt natuurlijk niet dat die worteltjesvlekken, zure melk spuugvlekken en gele spuitpoepvlekken jouw mooie babykleertjes verpesten. Kies daarom een hypoallergeen en natuurlijk wasmiddel dat goed schoon wast. Ook kun je overwegen een hypoallergene vlekkenverwijderaar te gebruiken voor de hardnekkige vlekken.

Tips voor het wassen van babykleding

 • Was je wasmachine
  Ook in je wasmachine blijven wasmiddelresten achter. Zeker als je op lage temperaturen wast bouwen deze resten zich op in de machine. Daarom is het belangrijk om geregeld je wasmachine te wassen. Bekijk hiervoor de instructies van de fabrikant van jouw wasmachine. Vaak wordt aangeraden je wastrommel leeg te laten en de machine op hoge temperatuur (90 graden) te laten draaien met een scheut natuurazijn of flinke schep natuursoda. Dit lost vuil-, kalk- en zeepresten op. Een mooi moment om dit te doen is voordat je de babykleding gaat wassen.
 • Babykleding wassen voor gebruik
  In nieuwe babykleertjes zitten mogelijk allergenen afkomstig uit het productie- of schoonmaakproces. Ook deze kunnen de babyhuid irriteren. Het is daarom aan te raden om. nieuwe babykleding te wassen voor het eerste gebruik. Dit geldt ook voor je babyā€™s beddengoed en andere stoffen waarmee je baby in aanraking gaat komen. Denk ook aan het kopen van biokatoen. Er komen minder allergenen voor in dit soort katoen.
 • Was zo heet mogelijk
  Voor het milieu was je natuurlijk het liefst op zoā€™n lage mogelijke temperatuur. Voor je babykleding is het beter om op een zo hoog mogelijk temperatuur te wassen. Een hogere temperatuur doodt namelijk meer bacteriĆ«n. Check altijd de labels van je babykleertjes om zeker te zijn hoe heet je de babykleding kunt wassen.
 • Gebruik een neutraal en hypoallergeen wasmiddel
  De gevoelige babyhuid wordt makkelijk geĆÆrriteerd door allergenen uit wasmiddel. Dit kan leiden tot een wasmiddel allergie. Was je babykleertjes daarom altijd met een hypoallergeen wasmiddel. Zo weet je zeker dat je je baby niet blootstelt aan bekende allergenen.
 • Gebruik geen of een hypoallergene wasverzachter
  Wasverzachters worden vaak gemaakt met geur- en kleurstoffen die de babyhuid irriteren. Gebruik daarom geen wasverzachter wanneer dat niet nodig is, vooral in de eerste maanden. Om te voorkomen dat je babykleding hard aanvoelt kun je een hypoallergene wasverzachter gebruiken.
 • Gebruik een parfumvrij wasmiddel en voorkom wasparfums
  Parfums ruiken lekker maar irriteren de babyhuid. Veel parfums zijn bekende allergenen. Gebruik daarom een parfumvrij wasmiddel en voorkom het gebruik van wasparfums.
 • Strijk zo heet mogelijk
  Strijken van je babykleding lijkt gek. Toch is het verstandig om te doen. De hete stoom doodt bacteriƫn die in de babykleertjes zitten. Daarom is het verstandig je babykleding zo heet mogelijk te strijken, vooral in de eerste weken.
 • Was je eigen kleding met hypoallergeen wasmiddel
  Je kindje is de hele dag in contact met jouw kleding, wanneer je baby op je arm of borst ligt bijvoorbeeld. Was daarom ook jouw eigen kleding en beddengoed met een hypoallergeen wasmiddel. Zo voorkom je dat je baby via jouw eigen kleding alsnog wordt blootgesteld aan irriterende allergenen.
 • Wanneer babykleding wassen
  Was en strijk je babykleertjes voordat je kleine er is. Het liefst voordat je 37 weken zwanger bent. Vanaf dan kan je namelijk ieder moment bevallen. Het is dan heel fijn dat alle babykleding gewassen en gestreken is. Denk er aan dat je je babykleertjes bewaard in een stofvrije kast.